Cerec bij Tandartspraktijk Kooistra

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd uit keramische materialen (CAD/CAM). Hierbij valt te denken aan kronen, inlays, onlays,facings en bruggen; zowel op natuurlijke elementen als op implantaten.

Wij werken sinds 1998 met CEREC. Tandarts Kooistra is internationaal gecertificeerd CEREC Trainer en deelt zijn expertise door het verzorgen van nascholing voor tandartsen in Nederland. Als CEREC toppraktijk zijn wij volledig ‘up-to-date’ en maken wij gebruik van de CEREC Omnicam, MCXL Millingunit en Inlab MC X5.

Doordat wij eigen laboratorium hebben, kunnen wij snel en efficiënt te werk gaan.

Het CEREC systeem bestaat uit: een camera waarmee wordt gescand, CEREC software en een computergestuurd slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één dag en in sommige gevallen zelfs in hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

De veelgevraagde behandeling ‘ Kroon in 1 dag ‘, is niet voor niets zo’n enorm succes. Waarom vaker terugkomen, happen en weken wachten op uw nieuwe kroon als het allemaal op 1 dag kan?

 

 

Hoe werkt het?

Om een kroon of brugwerk of facings op uw tand of kies te restaureren door middel van de CEREC methode gaat de tandarts als volgt aan het werk:

 • De tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in de vorm die nodig is om de kroon of brug te kunnen maken.
 • De tandarts maakt een 3D scan van uw mond met de CEREC Omnicam. U hoeft nu dus niet te “happen”..
 • Op de computer verschijnt het 3D beeld van de situatie in uw mond. De tandarts bepaalt nauwkeurig de kleur van uw gebit .
 • De tandarts heeft nu alle informatie om de kroon of brug te ontwerpen.
 • Nu de vorm is bepaald wordt het slijpplan aan het freesapparaat doorgegeven. De tandarts zet een blokje materiaal (porselein) in de juiste kleur in de MCXL en de CEREC-slijpeenheid vervaardigt de restauratie. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
 • Daarna wordt de restauratie voorzien van kleurverloop en glazuur, waarna hij wordt afgebakken in de porselein oven
 • De restauratie wordt in uw mond geplaatst en vastgezet met composietcement
 • U bent klaar! Elke restauratie die vast zit aan natuurlijke tanden of implantaten kan worden vervaardigd met CEREC.

Geschiedenis van CEREC:

In 1980 werden door professor Werner Mörmann en Bandestini  in Zwitzerland de eerste CEREC inlays vervaardigd. Door Siemens Duitsland werd vanaf 1985 de apparatuur voor het gebruik in de tandartsenpraktijk gefabriceerd. In de jaren daarna vond  een enorme ontwikkeling plaats op het gebied van hardware en software. De fabrikant heet inmiddels Dentsply Sirona en produceert de vierde generatie CEREC scanner met een productielijn van scan tot restauratie.

CEREC bestaat al meer dan 30 jaar!!

Inmiddels heeft CEREC zich miljoenen keren bewezen in het maken van  nauwkeurige werkstukken van hoge kwaliteit. De toekomst van de tandheelkunde is digitaal en tandartspraktijk Kooistra is klaar voor de toekomst.

” Technology of tomorrow is here today! “

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra