Preventie en Mondhygiëne

Goede mondhygiëne is van groot belang. Een mooi gebit is vooral een gezond gebit, met gezond tandvlees, een frisse adem en een rij fraaie tanden. Preventie betekent voorkomen. En zoals bekend, is voorkomen beter dan genezen.

In de tandheelkunde is preventie vooral gericht op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Wat u zelf kunt doen om gebitsproblemen te voorkomen is uiteraard… tanden poetsen en tussen de tanden goed schoonmaken met stokers, ragers en floss. Een van de belangrijkste taken binnen Tandartspraktijk Kooistra in Groningen is het voorkomen van problemen aan uw gebit en tandvlees. Dit doen wij met het hele team; tandartsen, mondhygiënistes en preventive-assistentes.

Goede mondhygiëne en preventie zijn belangrijk voor de gezondheid.

Een goede mondhygiëne is niet alleen van groot belang voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees, maar ook voor uw algemene gezondheid. Wist u dat hart- en vaatziekten meer voorkomen bij mensen met tandvlees ontstekingen? Datzelfde geldt voor diabetes en vroeggeboorte. Door voldoende aandacht aan uw mondhygiëne te besteden voorkomt u veel problemen. Binnen de praktijk werken wij bij de periodieke controles met combi-afpraken. Een combi-afspraak betekent, dat er bij zowel de tandarts als mondhygiëniste een afspraak staat ingepland. De tandarts voert de gebitscontrole uit en beoordeelt eventueel röntgenfoto’s op gaatjes en de mondhygiëniste richt zich op de preventieve zorg van uw gebit. Zoals het verwijderen van tandsteen, polijsten en instructie geven.

Wanneer gaat u naar de mondhygiëniste?

Bij tandvleesproblemen en tandsteen verwijst de tandarts u door naar de mondhygiëniste bij ons in de praktijk in Groningen. Wanneer de tandarts u niet heeft doorverwezen, kunt u er ook zelf voor kiezen om een afspraak te maken. Bij de volgende problemen is het verstandig om een mondhygiënist te bezoeken:

  • Tandsteen, tandplak of aanslag op uw tanden
  • Bloedend, rood of gezwollen tandvlees
  • Slechte adem
  • Vieze smaak in uw mond
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Gevoelige tanden of teruggetrokken tandvlees
  • Bij regelmatige nieuwe gaatjes
Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.