Deel dit bericht op social media

Een goede mondverzorging: meer dan alleen poetsen

Dat u voor een goede mondverzorging tweemaal per dag uw tanden moet poetsen, is algemeen bekend. Door goed te poetsen verwijdert u tandplak, waardoor de kans op gaatjes kleiner wordt. Maar wist u dat alleen uw tanden poetsen vaak niet genoeg is om uw gebit gezond te houden?

Hoe nauwkeurig u uw tanden ook poetst: het blijft onmogelijk om de ruimtes tussen uw tanden en kiezen goed schoon te maken met alleen een tandenborstel. Tussen deze ruimtes hoopt tandplak zich op, wat gaatjes en tandvleesontstekingen veroorzaakt. Wanneer u te lang rondloopt met deze gaatjes en ontstekingen heeft dit schadelijke gevolgen voor uw gebit. Tanden en kiezen
kunnen uiteindelijk zelfs los gaan staan en uit uw mond vallen. Gelukkig bestaan er flosdraad, tandenstokers en ragers, waarmee u de ruimte tussen uw tanden kunt
schoonmaken.

 

 

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

In verband met de huidige verspreiding van het Corona-virus in Nederland hebben wij moeten besluiten, om vanaf maandag 16 maart alle reguliere zorg uit te stellen tot 6 april.

Als u een afspraak heeft staan, dan zal onze receptioniste u zo spoedig mogelijk contacteren, om de afspraak met u te verplaatsen.

Tot 6 april hebben wij gewijzigde openingstijden. Onze praktijk is van maandag t/m vrijdag van 08:00-17:00 telefonisch bereikbaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar voor acute mondzorg, waarbij wij vele extra maatregelen hebben getroffen.

Onder acute mondzorg wordt verstaan:

– Trauma (ongevallen)
– Nabloeding na een behandeling
– Acute, heftige pijn
– Mogelijk levensbedreigende ontstekingen

Buiten de openingstijden blijft de spoeddienst bereikbaar op nummer: 050-53 50 370.

Wij hopen u hiermee gezien de omstandigheden zo optimaal mogelijk te helpen en danken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra