Tanden bleken

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. Binnen onze praktijk bleken wij met de Philips Zoom! Whitespeedlamp. Snel, veilig en effectief: Met de Philips Zoom! Tijdens deze behandeling hebt u binnen 60 minuten een stralende, witte glimlach! 

Tanden bleken met Philips Zoom!

Philips Zoom! Whitespeed bleekbehandeling wordt toegepast onder begeleiding van onze tandartsen, zodat u weet dat het de beste en veiligste optie voor uw tanden is. De behandeling kan thuis worden voortgezet met Philips Zoom! DayWhite of Philips Zoom! NiteWhite. De behandeling duurt in totaal maximaal 2 uur. Deze behandeling bestaat uit 4 x 15 minuten.
Hieronder leest u hoe de behandeling in zijn werking gaat.

De behandeling:

 • De tandarts bepaalt of uw gebit geschikt is voor tanden bleken
 • Er wordt een scan gemaakt van uw gebit. Met deze scan kunnen wij voor u bleekmallen op maat maken.
 • U krijgt aanvullend daarop uitgebreid informatie over de bleekbehandeling, vervolgens plant u een vervolg afspraak. Een vervolgafspraak kan vaak binnen een week al ingepland worden.

Tijdens uw 2e bezoek:

 • Worden er eerst beginfoto’s gemaakt van uw gebit voor het bleken.
 • Uw gebit wordt grondig gereinigd en gepolijst. Aanslag, tandsteen en plaque worden verwijderd.
 • Uw lippen worden ingesmeerd met speciale lipbalsem om deze te beschermen tegen uitdroging en uw tandvlees wordt ter bescherming goed afgedekt zodat alleen uw tanden en kiezen zichtbaar zijn.
 • De bleekgel wordt aangebracht in 4 fases van 15 minuten met daarop de Whitespeed lamp. De Whitespeed lamp versterkt de gel en zorgt dat deze wordt geactiveerd
 • Uw krijgt na de behandeling nog aanvullende informatie en bleekmallen op maat mee. Het is verstandig om na de behandeling nog minimaal 3 dagen door te bleken.

Bleken van binnenuit de tand

Een tand waarvan de zenuw dood is of  behandeld is lijkt vaak donkerder. Deze tanden kunnen van binnenuit gebleekt worden. Sommige tanden zit geen leven meer in , door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling kan de tand donkerder worden. De tandarts brengt dan bleekgel in de tand/kies aan. Deze behandeling kan worden herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt.

 

Vragen over tanden bleken? Meld je dan aan voor een 100% gratis intake met vrijblijvend op maat. Klik hier om je aan te melden.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra