Controle

Het is belangrijk om regelmatig voor een periodieke gebitscontrole naar de tandarts te gaan. Voor sommige mensen is 1 maal per jaar voldoende. Voor de meeste patiënten is het belangrijk om 2 x per jaar te komen. Een derde categorie met een verhoogd risico op tandheelkundige problemen zien wij driemaandelijks.

Tijdig bezoek

Een tijdig bezoek aan de tandarts is zowel voor volwassenen als kinderen heel erg belangrijk. Neem uw kind daarom vanaf 2 jaar al mee voor de controle. Regelmatig tandartsbezoek is iets wat kinderen jong moeten leren als onderdeel van een gezonde levensstijl. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor een controle bezoek gaat. Uw kind kan bij het eerste bezoek even rondkijken in de praktijk. Zo raakt het vertrouwd met de omgeving.

Tijdens de gebitscontrole kijken wij niet alleen naar het ontstaan van gaatjes maar ook naar de conditie van uw tandvlees, mondhygiëne, slijtage van het gebit, defecte en verkleurde restauraties, ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, kauwstelsel, de tong etc.
Al deze stappen zijn noodzakelijk voor wij iets kunnen doen om eventuele tandheelkundige problemen aan uw gebit te verhelpen.

Deze gebitsgegevens worden continu vastgelegd in onze computersysteem. Zonnodig maken wij tijdens de controle röntgenfoto’s of kleurenfoto’s die eveneens digitaal op de computer en gekoppeld aan uw patiëntenkaart wordt vastgelegd. Ze zijn voor ons op elk moment oproepbaar en worden minimaal 15 jaar bewaard.

Wist u dat?

Wij versturen ook herrineringen als het weer tijd is voor uw periodieke controle. Dit doen wij via de mail, post of per SMS.

Zelf een afspraak maken? Klik hier en vul het formulier in. U wordt dan zo snel mogelijk gebeld door een van onze receptionistes. Wilt u liever dat wij mailen? Zet dit dan in het ‘ opmerkingen’ veld.

tandartscontrole

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

In verband met de huidige verspreiding van het Corona-virus in Nederland hebben wij moeten besluiten, om vanaf maandag 16 maart alle reguliere zorg uit te stellen tot 6 april.

Als u een afspraak heeft staan, dan zal onze receptioniste u zo spoedig mogelijk contacteren, om de afspraak met u te verplaatsen.

Tot 6 april hebben wij gewijzigde openingstijden. Onze praktijk is van maandag t/m vrijdag van 08:00-17:00 telefonisch bereikbaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar voor acute mondzorg, waarbij wij vele extra maatregelen hebben getroffen.

Onder acute mondzorg wordt verstaan:

– Trauma (ongevallen)
– Nabloeding na een behandeling
– Acute, heftige pijn
– Mogelijk levensbedreigende ontstekingen

Buiten de openingstijden blijft de spoeddienst bereikbaar op nummer: 050-53 50 370.

Wij hopen u hiermee gezien de omstandigheden zo optimaal mogelijk te helpen en danken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra