Controle

Het is belangrijk om regelmatig voor een periodieke gebitscontrole naar de tandarts te gaan. Voor sommige mensen is 1 maal per jaar voldoende. Voor de meeste patiënten is het belangrijk om 2 x per jaar te komen. Een derde categorie met een verhoogd risico op tandheelkundige problemen zien wij driemaandelijks.

Tijdig bezoek

Een tijdig bezoek aan de tandarts is zowel voor volwassenen als kinderen heel erg belangrijk. Neem uw kind daarom vanaf 2 jaar al mee voor de controle. Regelmatig tandartsbezoek is iets wat kinderen jong moeten leren als onderdeel van een gezonde levensstijl. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor een controle bezoek gaat. Uw kind kan bij het eerste bezoek even rondkijken in de praktijk. Zo raakt het vertrouwd met de omgeving.

Tijdens de gebitscontrole kijken wij niet alleen naar het ontstaan van gaatjes maar ook naar de conditie van uw tandvlees, mondhygiëne, slijtage van het gebit, defecte en verkleurde restauraties, ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, kauwstelsel, de tong etc.
Al deze stappen zijn noodzakelijk voor wij iets kunnen doen om eventuele tandheelkundige problemen aan uw gebit te verhelpen.

Deze gebitsgegevens worden continu vastgelegd in onze computersysteem. Zonnodig maken wij tijdens de controle röntgenfoto’s of kleurenfoto’s die eveneens digitaal op de computer en gekoppeld aan uw patiëntenkaart wordt vastgelegd. Ze zijn voor ons op elk moment oproepbaar en worden minimaal 15 jaar bewaard.

Wist u dat?

Wij versturen ook herrineringen als het weer tijd is voor uw periodieke controle. Dit doen wij via de mail, post of per SMS.

Zelf een afspraak maken? Klik hier en vul het formulier in. U wordt dan zo snel mogelijk gebeld door een van onze receptionistes. Wilt u liever dat wij mailen? Zet dit dan in het ‘ opmerkingen’ veld.

tandartscontrole

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra