Biolase Ezlase 940

Voor bepaalde behandelingen wordt er binnen onze praktijk ook ter aanvulling gebruik gemaakt van onze laser; Biolase Ezlase 940.  Een laser is een  krachtige bundel van geconcentreerd licht. Met behulp van de laser kun je zeer gericht en zeer precies in allerlei weefsels snijden. Lasers worden sinds jaren succesvol toegepast binnen onder andere de industrie en vooral ook binnen de medische wereld.

Wij gebruiken de biolase voornamelijk voor

Tandvleesbehandelingen; Voor de behandeling van parodontitis wordt door onze mondhygienistes ook soms de laser ter aanvulling gebruikt voor het verwijderen van bacteriën die zich tussen de tand en het tandvlees bevinden.

Koortslip : Ook wel herpes labialis is erg vervelend en zeer besmettelijk. Met de laser kan een koortslip in een vroeg stadium worden behandeld waardoor deze zich minder snel uit en sneller zal genezen. Hierdoor zal de pijn die vaak optreedt bij een koortslip ook veel minder zijn.

– Tandvleescorrecties

Kleine chirurgische ingrepen;

Een belangrijke eigenschap van de laser is de coagulerende (bloeding stoppende) werking, waardoor de behandelingen binnen de praktijk niet meer wordt belemmerd door bloeding. Bij vele behandelingen, zoals het leggen van witte vullingen of het plaatsen van CEREC kronen, is het uiterste belangrijk om de mond goed droog te leggen, zodat de lijm beter plakt. Bloed is vochtig en zorgt dat het niet goed droog te houden is. De lijm plakt dan niet.

Het tandoppervlak wordt daarbij niet beschadigd. Ook kun je met de laser het ontstoken weefsel verwijderen, wat de genezing van het tandvlees bevordert. Kenmerken van ontstoken tandvlees zoals bloeden en zwelling nemen daarbij af.

 

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

Wij zijn weer open voor reguliere mondzorg!

Het beleid voor de komende tijd, is dat wij uitsluitend patiënten behandelen waarvan wij met vrij grote zekerheid weten dat zij gezond zijn. Dit gebeurt d.m.v. een triage protocol.

Voor een bezoek aan onze praktijk gelden een aantal aanwijzingen:

  1. Kom niet te vroeg, maar op tijd op uw afspraak bij ons binnen.
  2. Was uw handen bij het betreden van de praktijk, 20 seconden met water en zeep.
  3. Poets uw gebit thuis in plaats van in de praktijk.
  4. In de wachtruimte hanteren wij een sociale afstand van 1,5 meter, zoals door het RIVM wordt geadviseerd.
  5. Kom alstublieft alleen naar uw afspraak. Indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  6. Voor sommige behandelingen zullen wij u vragen om 1 minuut met waterstofperoxide mondspoeling te spoelen.
  7. Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar de handen niet schudden.
  8. Wij hanteren, zoals gewoonlijk, de richtlijnen Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben daarnaast aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 21:00 telefonisch bereikbaar. Op zaterdag zijn wij open van 09:00 tot 15:00 uur.

Wij danken uw hartelijk voor uw medewerking en hopen u weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra