Binnen ons in de praktijk kunt u ook terecht voor fillers (injectables)…..

Fillers zijn geschikt voor het herstellen van volumeverlies of opvullen van rimpels. Rimpels , huidverzakkingen en het verouderingsproces hebben een grote invloed op de uitstraling van het gezicht.
Om het gezicht daar waar nodig is extra volume te geven en gebieden zoals de lippen of jukbeenderen meer te accentueren maken wij gebruik van natuurlijke fillers.

De tijdelijke filler die wij gebruiken is van het merk ‘Restylane’.

Restylane is een hyaluronzuur die van nature in de huid voorkomt. Het hyluronzuur zorgt voor het vasthouden van water. Het geeft daarmee de huid zijn spankracht. De hoeveelheid natuurlijke hyaluronzuur in de huid neemt in de loop van de jaren af. Wat leidt tot verslapping van de huid en het onstaan van rimpels.
Restylane fillers herstelt het hylaronzuur en vochtgehalte in de huid. Waardoor de lijnen en verslappingen als het ware worden opgevuld.


Er zijn verschillende soorten hyaluronzuurfiller op de markt. Restylane is echter uniek doordat het de enige filler is met NASHA (Non Animal Stabilized Hyaluronic Acid). NASHA is het eerste stabiele, biologisch afbreekbare hyaluronzuur van niet dierlijke oorsprong en wordt onder zorgvuldig gecontroleerde condities op een gepatenteerde wijze geproduceerd sinds 1995. Belangrijk is dat hierdoor Restylane uitermate veilig is en veel langer een mooi effect geeft dan andere hyaluronzuren. In de USA is Restylane als eerste hyaluronzuur door de Food and Drug Administration goedgekeurd.

De gebieden die wij met behulp van fillers kunnen behandelen zijn:

 • Lippen opvullen
 • Rokerslijntjes
 • Marionetlijnen
 • Wangvolume
 • Neus-lippenplooi
 • Fronsrimpels
 • Kraaienpootjes

De fillers plaatsen wij onder  ‘plaatselijke verdoving’.  De behandeling zelf duurt meestal 15 tot 30 minuten en u ziet direct resultaat. Doorgaans zal het effect zo’n 6 tot 12 maanden aanhouden. Het lichaam zal de fillers na een aantal maanden langzaam afbreken. Daarna kan de behandeling probleemloos worden herhaald.

Tandarts Inge Dijkstra is gecertificeerd en gespecialiseerd in het plaatsen van fillers.
U bent meer dan welkom binnen onze praktijk voor een gratis intake. Tijdens het gratis intake gesprek kan tandarts Inge Dijkstra voor u vaststellen wat zij voor u kan betekenen. Daarnaast ontvangt u tijdens het gesprek een kostenbegroting op maat. De intake is geheel vrijblijvend.

I. Dijkstra is sinds 2009 werkzaam als tandarts en gespecialiseerd in de orthodontie. “Tijdens mijn werkzaamheden als tandarts heb ik een affiniteit ontwikkelt voor het herstellen en corrigeren van de esthetiek van het gebit. Een mooie stralende lach geeft een schitterende uitstraling. Natuurlijk is uw gebit heel bepalend voor uw uitstraling en lach. Echter de mogelijkheid om nog meer voor onze patiënten te kunnen betekenen door het toepassen van fillers volmaakt het geheel. Door het behandelen met fillers bereik je nog mooiere resultaten en daarbij is onze prioriteit een natuurlijke uitstraling en een subtiele correctie te creëren”

—-

Hieronder treft u nog wat informatie aan over het behandelverloop.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult maakt uw kennis met tandarts Dijkstra. Daarna wordt bepaald of een filler behandeling voor u het gewenste resultaat zal opleveren. Uw wensen zullen worden besproken aan de hand van een analyse. De analyse bestaat uit het maken van beeldfoto’s en het doorlopen van een uitgebreide vragenlijst. Tandarts Dijkstra zal bepalen wat er nodig is om aan uw wensen te kunnen voldoen.
Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook is er tijdens het consult uiteraard de mogelijkheid om uw vragen te stellen. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling verdoven wij het te behandelen gebied met een verdovende crème ‘Emla’. Eventueel bij het opvullen van de lippen kan er ook anesthesie worden gegeven in de mond. De fillers worden ingebracht met een dunne naald. Op de specifieke plekken wordt de filler in de huid geïnjecteerd. De behandeling duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. De resultaten van de behandeling zijn direct zichtbaar.

Nazorg

Voor een optimaal resultaat van de behandeling raden wij u aan de volgende aanwijzingen op te volgen:

Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling:

 • Sterke blootstelling aan UV- en zonlicht
 • Zeer inspannende activiteiten
 • een bezoek aan de sauna

Enkele meest voorkomende bijwerkingen:

 • Roodheid en lichte zwellingen
 • Blauwe plekjes
 • Kleine bloedingen op de prikplek

De kosten van de behandeling worden vooraf met u besproken en u krijgt een passende begroting mee. Wij volgen de landelijke adviesprijzen wat betreft het gebruik van fillers. Het toepassen van deze techniek is maatwerk daarom krijgt u van ons geen standaard kostenoverzicht maar maatwerk.

Afspraak maken?

De cosmetische behandelingen vinden plaats op de donderdagavond. De eerstvolgende consult avond is:
Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend consult of een behandeling. Klik hier om u zich aan te melden of neem contact met ons op via de telefoon of per mail.

T. 050 553 04 83  @: info@tandartskooistra.nl

 

 

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe klanten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons on te schrijven.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Informatie m.b.t. het Coronavirus

Geachte lezer,

In verband met de huidige verspreiding van het Corona-virus in Nederland hebben wij moeten besluiten, om vanaf maandag 16 maart alle reguliere zorg uit te stellen tot 6 april.

Als u een afspraak heeft staan, dan zal onze receptioniste u zo spoedig mogelijk contacteren, om de afspraak met u te verplaatsen.

Tot 6 april hebben wij gewijzigde openingstijden. Onze praktijk is van maandag t/m vrijdag van 08:00-17:00 telefonisch bereikbaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar voor acute mondzorg, waarbij wij vele extra maatregelen hebben getroffen.

Onder acute mondzorg wordt verstaan:

– Trauma (ongevallen)
– Nabloeding na een behandeling
– Acute, heftige pijn
– Mogelijk levensbedreigende ontstekingen

Buiten de openingstijden blijft de spoeddienst bereikbaar op nummer: 050-53 50 370.

Wij hopen u hiermee gezien de omstandigheden zo optimaal mogelijk te helpen en danken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Team Tandartspraktijk Kooistra