Implantaten

Tandarts Kooistra is geregistreerd als "Implantoloog" bij de Nederlandse Vereniging van Orale Implantologie (NVOI).  In onze praktijk implanteren wij slechts met A-merken: Camlog en Straumann.

Een implantaat is een kunstwortel, die de functie van een echte wortel 'overneemt'. Van een echte tand of kies zie je slechts één derde: ‘de kroon’. Twee derde: ‘de wortel’. De wortel ligt onder het tandvlees en zie je dus niet in de mond. 
Als een kies getrokken moet worden of al is getrokken, kan het gat wat er in zit of gaat zitten vervangen worden door een ‘implantaat’. Een implantaat bestaat uit titanium en/of keramisch materiaal. Deze materialen zijn sterk genoeg en worden door het lichaam niet afgestoten. Nadat het implantaat is vastgegroeid aan het kaakbot kan er iets op gemaakt worden, bijvoorbeeld een:

 

Hieronder treft u 3 voorbeelden wanneer er implantaten worden geplaatst:
1.    Bij het ontbreken van één tand of kies. De tandarts plaatst op het implantaat een kroon van metaal of keramiek.

 afbeelding

2.    Bij het ontbreken van enkele tanden of kiezen. De implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien. Een brug is een voor de patiënt niet uitneembare vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. 

afbeelding


 
3.    Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten (meestal twee) een overkappingprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vast geklikt.

afbeelding

Vele patiënten vragen zich toch af hoe zoiets kan en gebeurd, hierbij een korte beschrijving van de ingreep: 
Eerst wordt plaatselijke verdoving gegeven. Daarna wordt het tandvlees rondom de plek waar het implantaat moet komen een klein stukje opgeklapt. Vervolgens wordt in het kaakbot een gaatje (of meerdere bij meerdere implantaten) geboord, waarna het implantaat in het bot geschroefd wordt. Uiteindelijk wordt met één of meerdere hechtingen het tandvlees weer goed gesloten.
Weinig pijn
De napijn valt in het algemeen heel erg mee. Het is uiteraard per persoon afhankelijk. Vaak krijgen patiënten pijnstillers mee en een spoednummer van ons.

afbeelding

Handig ! Je kunt implanteren vergelijken met het trekken van een kies, maar dan 'de-film-in-de-omgekeerde-volgorde': Bij trekken wordt er iets uitgehaald en blijft er een gat achter; bij implanteren wordt er eerst een gat gemaakt en wordt er juist iets ingestopt.
In heel periode:
Na het plaatsen van het implantaat (of de implantaten) volgt er een inheel periode van gemiddeld 4 a 6  maanden. Hangt geheel af van het plan.  Daarna kan de kroon of brug of de prothese erop worden gemaakt. Tijdens deze in heel periode wordt er meestal, maar niet altijd, een noodvoorziening gedragen.

afbeelding

Kan het ook bij mij?
Om te kunnen beoordelen of het ook bij u kan is het nodig om uw wensen te bespreken en uw situatie te beoordelen. Daarvoor kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dat consult wordt uw mond onderzocht en worden foto's gemaakt om de situatie te beoordelen. U krijgt uitgebreide informatie over de mogelijkheden en beperkingen. Tevens bent u in de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Een behandelplan wordt vanzelfsprekend vergezeld van een kostenbegroting. Indien mogelijk zoeken wij contact met uw zorgverzekeraar voor een aanvraag tot machtiging.

Tandartspraktijk Kooistra

Reddingiusweg 60
9744 BM Groningen

Tel: 050 553 04 83
Fax: 050 553 00 69

E-mail adres:
 tandartspraktijkkooistra@ziggo.nl

 

Onze Openingstijden

Maandag 08:10 t/m 17.00
Dinsdag 08:10 t/m 17.00
Woensdag 08:10 t/m 17:00
Donderdag 08:10 t/m 17:00
Vrijdag 08:10 t/m 17:00


 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u patient bij 
ons worden neemt u dan contact met 
ons op via onderstaand formulier. Wij 
nemen dan contact met u op!

implant crown cadon straumann casebook camlog isy implants CEREC kroon op een Implantaat

foto
kooistra appelskooistra wachtkamerkooistra wachtkamer lezenkooistra wachtkamer schilderijkooistra wachtkamer telefoon