CEREC

 kronen en brugwerk 

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd uit keramische materialen (CAD/CAM) Hierbij valt te denken aan kronen, inlays, onlays,facings en bruggen; zowel op natuurlijke elementen als op implantaten.

Wij werken sinds 1998 met CEREC. Tandarts Kooistra is ISCD Certified CEREC Trainer en deelt zijn expertise door het verzorgen van nascholing voor tandartsen bij Henry Schein (de importeur) in Almere.

Als CEREC toppraktijk zijn wij volledig 'up-to-date' en maken wij gebruik van de CEREC Omnicam, de CEREC BluCam en de MCXL Millingunit

Het systeem bestaat uit: een camera waarmee wordt gescand, CEREC software en een computergestuurde slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.
 


Wat kan CEREC?
Natuurlijke tanden, ook gevulde en aangetaste tanden, kunnen worden behandeld en voorzien van inlays, onlays , kronen en bruggen uit tandkleurig keramiek, dat voor een vrijwel onzichtbare restauratie zorgt. Deze methode kan ook worden gebruikt bij voortanden dit noemt men ‘facings’. Alle bruggen die in de mond worden gemaakt maken wij ook met CEREC. Oude kronen die er niet meer fraai uitzien kunnen gemakkelijk worden vervangen door een CEREC restauratie. Een totale behandeling duurt zo’n 2 uur, maar daarvan zit u zelf maar ongeveer 45 minuten in de stoel. Tussendoor heeft u “pauze”.

Wat is het voordeel voor u als patiënt?
Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of andere tandvervangende restauratie worden gemaakt. Ook hoeft u niet te "happen" (een afdruk is niet nodig) en bent u dus minder tijd kwijt aan het bezoeken van de tandarts.

 

Hoe werkt het?
Om een groot gat in uw tand of kies te restaureren, of voor een ontbrekende tand of kies, gaat de tandarts als volgt te werk:
•    De tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in de vorm die nodig is om de tandvervanging te kunnen maken. 
•    De tandarts scant uw de mond. Zo heeft hij de juiste registratie van de gegevens, die CEREC nodig heeft om de tandvervanging te kunnen maken. U hoeft nu dus niet te "happen". U hoeft niet twee keer terug te komen, omdat de tandarts de tandvervangingen en de registratie niet meer extern hoeft te laten vervaardigen. 
•    Op de computer verschijnt het 3D beeld van de situatie in uw mond. De tandarts bekijkt dit samen met u en laat u zien hoe de nieuwe situatie zal worden.

Een opening tussen de tanden kan opgevuld worden door de "nieuwe" tanden of kiezen wat breder of hoger te maken. Ook andere vormveranderingen zijn mogelijk. Het te gebruiken materiaal is te verkrijgen in een scala van kleuren en helderheden. 
•    Nu de vorm is bepaald wordt deze aan het freesapparaat doorgegeven. De tandarts zet een blokje materiaal (porselein) in de juiste kleur in het freesapparaat en de CEREC-slijpeenheid vervaardigt de tandvervanging. Dit duurt ongeveer 20 minuten. 
•    De tandvervanging wordt in uw mond geplaatst en vastgezet met een speciaal soort "cement". 
U bent klaar! Met CEREC kunnen vele verschillende vormen van tandvervangingen gemaakt worden.

Geschiedenis:
In 1985 werden door professor Werner Mörmann in Zwitzerland de eerste CEREC inlays vervaardigd. Door Siemens Duitsland werd vanaf 1988 de apparatuur voor het gebruik in de tandartsenpraktijk gefabriceerd. In de jaren daarna vond natuurlijk een enorme ontwikkeling plaats zoals bij alle computerprogramma's. De fabrikant heet inmiddels Sirona. CEREC bestaat al bijna 30 jaar!!

 

 

 

Tandartspraktijk Kooistra

Reddingiusweg 60
9744 BM Groningen

Tel: 050 553 04 83
Fax: 050 553 00 69

E-mail adres:
 tandartspraktijkkooistra@ziggo.nl

 

Onze Openingstijden

Maandag 08:10 t/m 17.00
Dinsdag 08:10 t/m 17.00
Woensdag 08:10 t/m 17:00
Donderdag 08:10 t/m 17:00
Vrijdag 08:10 t/m 17:00


 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u patient bij 
ons worden neemt u dan contact met 
ons op via onderstaand formulier. Wij 
nemen dan contact met u op!

  casebook emaxcadcasebook emax cad impulse veneercasebook smile design boveno

foto
kooistra appelskooistra wachtkamerkooistra wachtkamer lezenkooistra wachtkamer schilderijkooistra wachtkamer telefoon