Bleken

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond. Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek uw tanden altijd onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist.

Voor het bleken wordt in de meeste gevallen gebruikt gemaakt van een speciale peroxide gel, en berust op de blekende werking van 'aktieve zuurstof'.  Hierdoor worden grote organische gepigmenteerde bestanddelen ontleed in kleinere, minder gepigmenteerde componenten. Door deze veranderingen in het glazuur wordt licht dat op de tand valt meer verstrooid. Hierdoor lijken de tanden lichter.

Een tand waarvan de zenuw dood is of  behandeld is lijkt vaak donkerder. Deze tanden kunnen van binnenuit gebleekt worden. Sommige tanden zit geen leven meer in , door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling kan de tand donkerder worden. De tandarts brengt dan bleekgel in de tand/kies aan. Deze behandeling kan worden herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt.
 

Indien je je eigen tandkleur bijvoorbeeld te donker of te geel vind, kun je een  ‘home bleaching’ pakket bij ons aanschaffen. Dit betekent letterlijk thuis bleken. Voorafgaand aan de behandeling beoordeelt de tandarts uw situatie en bespreekt de mogelijkheden en het te verwachten resultaat.

Daarna wordt door de mondhygienist een afdruk gemaakt van de boven en onderkaak als basis voor het maken van een speciale bleekmal.

Deze wordt gemaakt van een zachte kunststof en sluit nauwkeurig rond uw gebit. Dat is belangrijk, want dan past de lepel goed en wordt uw tandvlees goed beschermd tegen de blekende stof (peroxide).

Een week later is de bleekmal klaar en krijgt u instructie in het gebruik van de bleekset. Bleken doet u daarna thuis.  Daarom wordt dit ook wel ‘thuisbleken’ genoemd. De mondhygiëniste/tandarts geeft aan hoe lang u de bleeklepel met de gel moet dragen voor het gewenste resultaat. Afhankelijk van de verkleuring ziet u na enkele dagen of weken resultaat.

Tandartspraktijk Kooistra

Reddingiusweg 60
9744 BM Groningen

Tel: 050 553 04 83
Fax: 050 553 00 69

E-mail adres:
 tandartspraktijkkooistra@ziggo.nl

 

Onze Openingstijden

Maandag 08:10 t/m 17.00
Dinsdag 08:10 t/m 17.00
Woensdag 08:10 t/m 17:00
Donderdag 08:10 t/m 17:00
Vrijdag 08:10 t/m 17:00


 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u patient bij 
ons worden neemt u dan contact met 
ons op via onderstaand formulier. Wij 
nemen dan contact met u op!

foto
kooistra appelskooistra wachtkamerkooistra wachtkamer lezenkooistra wachtkamer schilderijkooistra wachtkamer telefoon