Hygiëne in de praktijkvoering

Binnen onze praktijk zijn verschillende maatregelen getroffen om zo hygiënisch mogelijk te werken. Voor uw - en onze hygiëne dragen alle medewerkers aan de stoel uniforme, beschermende kleding. Daarbij horen ook mondkapjes, handschoenen en beschermende brillen. Bij elke nieuwe behandeling dragen zowel tandarts als assistente nieuwe handschoenen en mondkapjes. Tevens zijn alle medewerkers gevaccineerd tegen hepatitis B. Alle behandelkamers zijn uitgerust met krachtige nevel-afzuigers.
In de behandelkamers is er een duidelijke scheiding tussen schoon materiaal en vies/gebruikt materiaal en instrumentarium. 

Om het gebruikte instrumentarium af te voeren is er een speciale omloop-assistente aanwezig, die de te steriliseren instrumenten naar de sterilisatieruimte brengt. Daar gebruiken wij een thermo-desinfector voor het reinigen en desinfecteren van het instrumentarium en een autoclaaf voor de sterilisatie van chirurgisch instrumentarium.

Terwijl het instrumentarium gesteriliseerd wordt, worden in de behandelkamer de behandelstoel en directe omgeving gedesinfecteerd.De omloopassistente vult het instrumentarium in de kamers weer aan, met schone instrumenten en ander benodigd materiaal. Zo kan elke volgende behandeling starten in een schone kamer, met gesteriliseerd instrumentarium.

Wij werken conform de richtlijnen van het WIP advies. Een uitgebreide toelichting hierover vindt u op: http://www.vgt.nl 

 

Tandartspraktijk Kooistra

Reddingiusweg 60
9744 BM Groningen

Tel: 050 553 04 83
Fax: 050 553 00 69

E-mail adres:
 tandartspraktijkkooistra@ziggo.nl

 

Onze Openingstijden

Maandag 08:10 t/m 17.00
Dinsdag 08:10 t/m 17.00
Woensdag 08:10 t/m 17:00
Donderdag 08:10 t/m 17:00
Vrijdag 08:10 t/m 17:00


 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u patient bij 
ons worden neemt u dan contact met 
ons op via onderstaand formulier. Wij 
nemen dan contact met u op!

foto
kooistra appelskooistra wachtkamerkooistra wachtkamer lezenkooistra wachtkamer schilderijkooistra wachtkamer telefoon